Kullanılası Programlar

Buraya kullandığım kendi alanında diğerlerinden daha iyi veya işlevsel olduğunu düşündüğüm programları ekleyeceğim.

 

1 – Video izleme  MPC-HC   ve MPC-BE Sıcak Çikolata’da ki yazısı.

2 – Altyazı düzenleme ve efekt Aegisub resmi sitesi güncellenlenmiyor. Github üzerinde geliştirmeye devam ediliyor github sayfası.

3 – Altyazı düzenleme ve çeviri yardımı  Subtitle Workshop altyazı düzenleme yaparken kullandığım ilk program. karakter kodlamasında veya video oynatma sorun çıkartabiliyor. Karakter kodlaması ve video codec yüklemek gerekiyor. 2.51 sürümü yeni sürümlere göre daha işlevsel bu sürümü denemeniz daha iyi.

4 – Yazı editörü Notepad++ Proglama dili kullanırken işlevsel olmasının yanında karakter kodlamasını kolayca değiştirebiliyorsunuz ve bir sürü özelliği var.

5 – MKV video formatı editörü  Mkvtoolnix  Mkv dosyaları oluşturmaya eğer hardsub yapılmamışsa video dosyasını video, ses, altyazı olarak bölmeye yarıyor. Genel olarak kullanımı bu işlemler için. başka işlevsel özellikleri de var.

6- Müzik dinleme Winamp en eski müzik oynatıcısı. tek yapabildiği bu değil ( video oynatmak, tv izleme, internet tarayıcı olarak kullanmak- bento temasında mümkün- bilgisayarı yormayan sade bir program.