Phpmyadmin üzerinden şifre değiştirme

WordPress şifremizi unuttuğumuzda veya beklenmedik nedenlerle sıfırlayamadığımızda PhpMyAdmin üzerinden şifremizi değiştirebiliriz. Bu işlem sadece WordPress’e özgü olmayıp Verit tabanı ( Database ) PhpMyAdmin olan bütün web siteleri için geçerlidir.

PhpMyAdmin’e hosting yönetim panelinden ( CPanel, DirectAdmin vb ) ulaşabiliyoruz. PhpMyAdmin şifresini girip veritabanı panelini açtığınızda burada bakmanız gereken şey web sitenin kurulu olduğu veritabanı ismi.

Örnek olarak wordpress sistemi üzerinden  göstereceğim. Eğer wordpress sistemini kurarken veritabanı ismi şu şekilde oluyorsabitkisim_sizinbelirlediğinizkisim . Birden çok veritabanınız varsa ikinci kısmı bilmezseniz hangi veritanına bakacağınızı karıştırabilirsiniz.  Veritabanı ismini biliyorsak bundan sonraki adım, hangi tabloya bakacağımız. Tablo isimlerinde ise önismi biz belirleyebiliyoruz devamını kurulan sistem tanımı üzerinden yazılıyor.
bizimbelirlediğimiz_kurulansisteminbelirlediği

 

Bu tablolarda user isimli olanı bulacağız ve seçeceğiz. Seçince sağ tarafta tablonun içeriği açılıyor. Burada kullanıcıların listelendiği bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde şifresini değiştirmek istediğiniz kullanıcıyı seçip Düzenle'yi seçiyorsunuz. Ardından açılacak yeni bölümde user_pass bölümde bulunan MD5 değerini basit bir değerle değiştiriyoruz.

e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e yazarsanız şifreniz 123456 olacaktır. Bu şifreyle sisteminize girip yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir