Ordered Chapters : Animeler de bölüm ve açılış kapanışın ayrı dosya olması

 

Çok bölümü olan animelerde ( 50 üstü ) yerden kazanç olsun diye açılış ( opening ) ve kapanış ( ending ) dosyalarını ayrı verirler. Bölümü açtığınızda normalde içinde olmadığı halde aynı klasörde iseler opening ve ending otomatik olarak çağrılır. Bu işlem mkvtoolnix üzerinden gerçekleşiyor.  Anlatacağım nasıl yapıldığı değil, eğer klasörde birden fazla açılış ve kapanış videosu varsa, açılırken çağrılan açılış videosu yerine istediğimiz videoyu nasıl çağırabiliriz onu anlatacağım. Bize gerekli olan tek program Mkvtoolnix böyle dosyaları izlemek için en iyi program mpc-hc ve mpc-be ikilisinden biridir.

 

 

Mkvtoolnix açıldığında böyle bir ekran gelmiyor. Bir numara olara gösterdiğim yer olan Bölüm düzenleyici  yeri seçmeniz gerekiyor . Ardından sağ taraftan kullanacağınız videoyu ekliyoruz. Açılış veya kapanış değil videosunu değil. Referans noktası olan bölüm videosunu.

Yükledikten sonra ikinci resimdeki ekranda 2 numaralı bölümde hangi parçayı değiştireceksek onu seçiyoruz ve seçimimize göre sağ taraftaki UID ve Parça UID değeri değişecektir. Diyelim ki opening bölümünü seçtik ve değiştireceğiz. O zaman 3 numaralı bölümden Parça UID bölümüm sağ tarafında ki klasör işaretine tıklayıp açılan pencerede açılışta olmasını istediğimiz dosyayı seçeceğiz. Ardından dosyayı yukardaki sekmelerden Bölüm düzenleyici içersinden Kaydeti seçip işlemi tamamlayacağız.

Şimdi dosyayı açtığımızda bölüm videosu istediğimiz parçaları kullanacak duruma geldi. iyi seyirler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir