Kfmon Koreader ve Plato kurulumu ve kullanımı – 1
Öncelikle Kfmon, KOreader ve Plato yazılımlarını açıklayalım. Kobo Reader cihazlar ön tanımlı olarak Nickel yazılımı ile geliyor – Kendime not: İsminin nickel olduğunu sadece iki yerde gördüm tam emin değilim. –
Nickel yazılımı stabil olsa da yavaş ve az özellik içerdiğinden pek sevilmiyor. Nickel yerine KOreader ve Plato seçiliyor. Bu üç yazılımın karşılaştırması ile ilgili bir yazı okudum. Sonuç kısmını buraya ekliyorum. Üçünü de kullandım ben de oluştuğu karşılaştırmayı doğru buluyorum. Bunlar yazılım olduğu için ileride değişebilir tabi.
KOreader Nikel ve Plato Karşılaştırma Sonucu
Performans
-
Plato > KOReader > Nickel
Özellik ve Kişiselleştirebilme
-
KOReader > Plato > Nickel
Arayüz( UI ) ve Görünüm
-
Plato > KOReader / Nickel Benim görüşüm Plato >Nickel > KOreader
Kullanım ve Yazılım/Kitap içi Arama-Dolaşma Kolaylığı
-
Plato > Nickel > KOReader
Topluluk
-
Nickel > KOReader > Plato
Yukarıda ki sonuca göre performans ve arayüz kolaylığı arayan biri Plato, daha fazla özellik için KOreader, stabil kullanım ve soruna cevap bulma ihtimalinin yüksek olmasını istiyorsa nickel kullanırsa istediği şekilde kullanabilmiş olur.
KFMON, KOreader ve Platon Kurulumu
Kfmon’dan bahsetmedik. Kfmon yazılımlar arasında geçiş yapabilmemizi sağlayan program yani KOreader veya Plato’yu kurduğumuzda Nickel yazılımına geçiş yapabileceğiz. Ya da KOreader ve Platon yazılımlarını aynı anda kurup ikisi de denenebilir. Bilgisayarda ki Grub ekranı olarak düşünebilirsiniz.
Üçünü ayrı ayrı kurabilebu linktekiceğiniz gibi tek seferde de kurabilirsiniz. Platon ve KOreader’ı merak ettiğim için ikisini de Kfmon’la birlikte tek seferde kurdum. Kurulumu bu linkteki konunun ilk yazısında güncel dosyaları indirebilirsiniz. KOreader ve Plato yazılımını ayrı ayrı ve en alttaki linkte hepsini tek seferde indirip kurabiliyorsunuz. Şu anki güncel sürüm 0.9.13. En altta ayrıca kfmon var onu indirmemize gerek yok.
UYARI : Cihazınız burdan sonra yapacağınız işlemler sırasında tamamen kapanabilir. Aşağıdaki işlemleri yaparken yaşanacak olmaması gereken durumlardan kullanıcı sorumludur. Araştırıp sorup çözüme ulaşmaya çabalama da hiç bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu kısım kişinin araştırma isteğinin yüksekliğiyle ilgilidir.
Dosyayı indirip sıkıştırılmış halini açtığımızda karşımıza çıkan dizinleri Kobo’yu bilgisayara taktığımızda ekrana gelen ilk yere kopyalayacağız, aynı dosya var derse kopyala ve değiştir hepsini denilerek işlem tamamlanacak.
NOT: Bu işlemi yaptıktan sonra Nickel menüde bir sürü dosya oluşacak bunları silerseniz. Koreader ve Plato çalışmayacaktır. Bunları gizlemek için işlemler bulunuyor fakat düzgün çalışanına rastlayamadım veya ben yapamadım.
[FeatureSettings]
ExcludeSyncFolders=\\.(?!kobo|adobe).*?
Bu kodu KOBOeReader(E:) > .kobo > Kobo
dizini içerisindeki Kobo eReader.config isimli dosyayı metin düzenleyici kullanarak boş bir yere ekleyebilirsiniz.
Kopyalama bitince Kobo’yu tekrar kapatıp açınca, açılışta biraz bekletecek ardından açılacak. Yine her zamanki açılış ekranını göreceğiz fakat bir farklılıkla. En altta kullandığımız menünün yanına “Nikel Menü” isimli yeni bir menü gözükecek. Bu menü içinden Plato ve Koreader arasından geçiş yapabileceğiz. Tam tersi durumda ise menu kullanamıyoruz. KOreader ve Platon yazılımının içinde çıkış kısmına tıklayıp Nickel yazılımına dönebiliyoruz.
Bu bölüm bu kadar. Yazının ikinci kısmında temel kullanımlar hakkında olacak.
Bir yanıt yazın